Tre apper som kan hjelpe deg med å spare penger

Du har et veldig unormalt adferdsmønster dersom du ikke både:

1. Har med deg mobiltelefonen hvor enn du beveger deg og
2. Skulle ønske at det var litt mer penger igjen på slutten av hver måned.

Hvis du kjenner deg igjen, så har vi nemlig ganske gode nyheter. Det finnes nemlig haugevis med mobilapper som gjør det enklere å holde styr på privatøkonomien. De har alle sammen et ulikt brukergrensesnitt og forskjellige produsent, men de utgjør samme formål: få brukeren til å bli mer bevisst på hvor pengene går og dermed spare mer i hverdagen. På engelsk kaller man det ”money management”.

Her er de tre beste appene som kan bidra til å bedre din privatøkonomi:

OBS! Ikke alle appene fungerer med norske bankkort, men du bør alltid prøve å legge inn bankinformasjonen din for å se om det faktisk kan gå igjennom. På den måten vil du kunne få utnyttet appene på en ordentlig måte.

Mint

Fengende navn. Dette er nok den aller mest populære ”money management”-appen i USA. Den gir et innblikk i alt fra kredittkortbruk til studielån og registrerer også hva du bruker pengene dine på.

Du kan sette opp budsjetter, noe som gjør at du vil få en varsling hver gang du nærmer deg grensen på et visst produkt.

Mint har et veldig enkelt og solid brukergrensesnitt uten alt for mye reklame eller forstyrrende elementer. En app det virkelig kan være verdt å ta en titt på.

Level money

Med en gang du legger inn bankinformasjonen din vil appen automatisk regne ut hvor mye penger du skylder i regninger (ofte tar de utgangspunkt i de regningene som kommer fast hver måned) og hvor mye du dermed kan bruke hver eneste dag, uke eller måned. Med andre ord: Level money gjør budsjettjobben for deg.

I tillegg tilbyr appen en ”spareplan” der den gir deg tallet på hvor mange kroner du bør spare hver måned og fjerner deretter denne summen fra ditt månedlige forbruksbudsjett.

Høres det bra ut? Last den ned og prøv selv.

Digit

Sjekker du noen gang bankkontoen på slutten av måneden og lurer på hvor pengene har gått? Kjøper du mye sjokolade og kaffe på bensinstasjon og 7/11?

Digit hjelper deg med å gjøre ”småkjøpene” om til sparing. Appen hjelper deg rett og slett med å analysere din kjøpsadferd og legge til side penger på sparekontoen din basert på den informasjonen.

Du står selvfølgelig fritt til å stoppe trekkene eller betale tilbake pengene på brukskontoen din til en hver tid, men det kan være kult å prøve i en kort periode dersom du vet at du sliter med å sette av penger til sparing hver måned.

Andre apper

Mange norske banker har egne apper som hjelper kundene med å overføre penger, sjekke saldo og få informasjon om gjeldende og nye tjenester. DNB Nor, Norges desidert største bank, har to veldig populære apper: Vipps og ”DNB kunde”.

Det finnes dessverre ikke mange norske uavhengige apper som er gode nok til at de kan anbefales. Naturligvis er det slik at de virkelig gode appmakerne umiddelbart utvikler en internasjonal versjon så fort de klarer å lage en god app. Dette er grunnen til at det lønner seg å utforske det engelskspråklige markedet når man skal finne en app som skal bedre din privatøkonomi.