Tre gode grunner til at dere bør søke lån sammen

Mens enkelte foretrekker å være en ensom ørn, så holder andre igjen sammen i tykt og tynt. Det er helt sikkert fordeler med begge deler, men akkurat når det kommer til å søke om lån så vil man som regel komme best ut av det dersom man er to – spesielt når det dreier seg om lån uten sikkerhet. Dette fordi at man får lavere rente jo bedre økonomi man har, og når man legger sammen to personers inntekt vil den naturligvis bli høyere enn hva man klarer å stille opp med alene.

1. Lånet kan bli billigere

Som vi så vidt nevnte innledningsvis kan man få lavere rente jo høyere inntekt man har. Dette handler om at man ikke stiller med sikkerhet, og derfor tar banken høy risiko når de tilbyr lånet. Jo høyere inntekt man har, jo bedre økonomi har man, og bedre forutsetninger for å ikke misligholde avtalen. Derfor reduseres risikoen og følgelig også renten. Er man to stykker som søker om et lån sammen vil man derfor potensielt kunne ha dobbelt så stor inntekt, som igjen vil kunne føre til en vesentlig lavere rente enn hvis man søker lån alene. Derfor anbefaler vi alltid at man søker sammen dersom man har muligheten til det.

2. Øker sjansene for å få innvilget lånet

Hvis man er helt i grenseland for om man får innvilget søknaden om lånet eller ikke, så vil det også lønne seg å søke sammen med noen. Dette på grunn av den samme årsaken som nevnt i forrige avsnitt – nettopp at man reduserer risikoen ved å være to personer som står ansvarlige for lånet. Her er det ikke bare inntekten som er avgjørende, men at man har to personer som blir like solidariske ansvarlige for hele lånesummen. Følgelig følger det med et visst ansvar for begge låntakerne, så vi anbefaler kun at man gjør dette dersom lånet skal brukes til noen felles innkjøp. Å bare «stille opp» som medlånetaker har vist seg å være en dårlig idé i mange familier og vennekretser.

3. Du kan låne mer penger

Igjen handler det litt om det med risiko og inntekt. Skal man pusse opp badet eller kjøkkenet så vil dette som regel koste en del penger, kanskje opp mot 150 000 kroner. Og det er slettes ikke sikkert at man får låne såpass mye penger alene dersom man allerede har en del gjeld gjennom boliglån, studielån og så videre. Derfor vil det være ekstra gunstig hvis man kan søke sammen med noen – kanskje kan man da strekke lånesummen opp mot hele 200 000 kroner eller enda mer slik at man virkelig kan få det drømmebadet man ønsker seg.